Het is eigenlijk heel eenvoudig: een instructeur die bij de organisatie lesgeeft, is daarmee ook lid van de organisatie en betaalt contributie.
Met dat lidmaatschap komt een aantal voordelen: je hebt als instructeur o.a. recht op de lessen via de bijscholing, je hebt toegang tot de ledendag en andere bijeenkomsten, je hebt toegang tot de lesmaterialen die door de taakgroep OOKU ontwikkeld worden, je bent net als ‘gewone’ leden welkom bij de jaarvergadering van de organisatie (dit laatste dan uiteraard wel met de beperking dat er per kring maar twee mensen meedoen). Daar is dan onlangs nog het account bij M365 bijgekomen, dat je als instructeur door de organisatie LOTUS aangeboden wordt (inclusief het gebruik van Office) en via welk platform je ook weer informatie kunt delen en bijeenkomsten kunt plannen (o.a. met je eigen kringleden).
Het hebben van voldoende competentie is een verplichting die je aangaat, wil je je diploma als instructeur geldig houden. Het maakt ons niet uit of je die competentie bij de organisatie LOTUS of bij VLN bijhoudt. Dat een instructeur geen gebruik maakt van het recht om de competentie bij de organisatie LOTUS bij te houden, is geen reden om het bedrag te verlagen of zelfs kwijt te schelden. Het is de keuze van de instructeur om bij twee koepels lid te worden en daar les te geven.
Wij berekenen de contributie door aan de kringen (net zoals de contributie voor ‘gewone’ leden), maar het staat de kring vrij om met een instructeur zelf afspraken te maken over wie deze contributie betaalt, de kring of de instructeur zelf. Veel kringen betalen de contributie voor hun instructeurs, omdat deze instructeurs van huis uit natuurlijk ‘eigen’ leden waren, maar er zijn tegenwoordig ook instructeurs die op een wat zakelijker basis lesgeven. Waar op zich niets op tegen is, hoor, maar wij stellen ons voor, dat de afspraken tussen kring en instructeur dan ook anders ingezet worden.
Geef een reactie